KUCHENNE REWOLUCJE

KUCHENNE REWOLUCJE 20
Program kulinarno-rozrywkowy, Polska, rok produkcji: 2019
Ponad dwieście pięćdziesiąt przeprowadzonych rewolucji, tysiące pomysłów na przepisy kulinarne, metamorfozy wnętrz i ona jedna – Magda Gessler! Jesienią już po raz dwudziesty najsłynniejsza polska restauratorka wyruszy w Polskę, aby ratować upadające lokale. Czy dzięki „Kuchennym rewolucjom” odmieni ich los i nada im drugie życie? Zapraszamy do ITVN w niedziele 13:20 (CET – Paryż, Londyn), 21:55 (CST – Chicago), 22:55 (EST – Nowy Jork),22:55 (EST – Toronto).
Celne riposty i cięty język uwielbianej przez widzów Magdy Gessler sprawiają, że polska gastronomia nie jest już taka sama, jak dziesięć lat temu. „Czy wy jesteście normalni?”, „Dlaczego trujecie ludzi?”, „Czy to było mrożone?” – te pytania każdy fan programu zna już na pamięć. Pozytywna energia, dystans do siebie i świata, a przede wszystkim doświadczenie i wiedza gastronomiczna prowadzącej powodują, że „Kuchenne rewolucje” opanowały całą Polskę! W jubileuszowym sezonie restauratorka ponownie podejmie się niemożliwego i odkryje wiele ciemnych stron różnych kulinarnych biznesów. Czy jej recepta na sukces zadziała w każdym przypadku?
KUCHENNE REWOLUCJE Źródło: TVN
Jesienią przeniesiemy się między innymi do Łodzi, gdzie znajduje się „Bistro Galancie” prowadzone przez Anię i Kubę. Ta działalność to ich sposób na poradzenie sobie z rodzinną tragedią. Choć lokal mieści się w piwnicy, bliskość uniwersytetu i akademika miała zagwarantować im dużą liczbę potencjalnych klientów. Szybko okazało się, że studenci nie zjawiają się tak licznie, jak oczekiwano, a lokal na siebie nie zarabia. Sytuacji nie poprawiały także burzliwe relacje z mamą, która bardzo zaangażowała się w prowadzenie lokalu. Po kolejnych rodzinnych scysjach para została praktycznie sama. Czy uda im się odwrócić złą passę?
Kolejnym punktem na mapie jesiennej edycji „Kuchennych rewolucji” będzie Wejherowo. „Gościnna Ukrainka” powstała tam z miłości męża do swojej żony. Oleg, wykwalifikowany monter kadłubów stalowych, przyjechał do Polski trzynaście lat temu do pracy w stoczni. Cztery lata temu ożenił się i na stałe opuścił Ukrainę. Chcąc spełnić marzenia swojej wybranki Tatiany, otworzył niewielką restaurację blisko centrum Wejherowa. Żona sama przygotowywała menu, w którym znalazły się sztandarowe potrawy kuchni wschodniej, takie jak barszcz ukraiński, czebureki, a nawet sałatka z krabem. Niestety, od początku do „Gościnnej Ukrainki” nikt nie zagląda, mimo że ceny dań nie są wygórowane. Sytuacja finansowa małżeństwa jest coraz gorsza, a na zaciągnięte kredyty przestaje wystarczać środków… Czy Magdzie Gessler uda się uratować upadający biznes i małżeństwo?
W 20. edycji programu królowa polskiej gastronomii spróbuje też pomóc właścicielom baru typu fast food w Ostrowie Wielkopolskim, restauracji tajskiej w Warszawie oraz lokalom w Prudniku, Dusznikach Zdroju i Kościerzynie.
Pozostałe wiadomości